BOLACHAS DE NATAL DE CACAU E CANELA
Special Handmade Christmas Gifts, yes because offering homemade delicious Christmas cookies, in a unique packaging, designed with great care, is a feeling that I convey, along with my sister since 2012. Maybe Christmas will be different this year, but the joy of giving and receiving a homemade gift is always unique and full of love feelings.
CACAO AND CINNAMON CHRISTMAS COOKIES
175 g wheat flour
125 g sugar
125 g butter, at room temperature
1 egg
1 tablespoons of cacao powder
1 teaspoon of cinnamon
a pinch of salt
FOR THE ROYAL ICYNG: 1 cup and a half of powdered sugar, 1 egg white, 1 tablespoon of lemon juice.
Method:
1. Beat the butter and sugar until creamy. Add the egg, cocoa powder and cinnamon, beating constantly. Finally add the flour gradually and salt, until it forms a soft dough. Place in the refrigerator for 20 minutes.
2. Roll out the dough with the help of a roller until it is 5 mm thick. With a Christmas pastry cutter, cut and place on a previously greased tray. Knead the remaining dough and cut it until it is used up. Place in the refrigerator for 15 minutes.
3. Bake the cookies in an oven previously heated to 180°C, for 8-10 minutes, until lightly toasted. Transfer to a grill to cool completely.
4. Beat the powdered sugar with the egg white until a smooth and thick icing is obtained, in case it is necessary to dilute it, add lemon juice. Place in a pastry bag with a pointed tip and decorate the cookies to taste. Allow to solidify completely and store in tightly closed bags.
A gift full of affection, very delicious and that looks so beautiful in these packages.
BOLACHAS
DE NATAL DE CACAU E CANELA
175 g farinha de trigo
125 g açúcar
125 g manteiga à temperatura ambiente
1 ovo
1 colher de sopa de cacau em pó
1 colher de chá de canela
uma pitada de sal
PARA O GLACÉ: 1 chávena e meia de açúcar em pó, 1 clara de ovo, 1 colher de sopa d sumo de limão.
Preparação:
1. Bater a manteiga e o açúcar, até ficar cremoso. Juntar o ovo, o cacau em pó e a canela, batendo sempre. Finalmente adicionar a farinha aos poucos e o sal, até formar uma massa macia. Colocar no frigorifico por 20 minutos.
2. Estender a massa com a ajuda de um rolo até ficar com uma espessura de 5 mm. Com um corta-massa natalício, cortar e colocar num tabuleiro previamente untado. Voltar a amassar a massa que vai sobrando e recortá-la até usar toda. Colocar no frigorifico por 15 minutos.
3. Cozer as bolachas em forno previamente aquecido a 180°C, por 8-10 minutos, até ficarem levemente tostadas. Transferir para uma grelha para arrefecerem por completo.
4. Bater o açúcar em pó com a clara de ovo, até obter um glacé macio e espesso, caso seja necessário diluir um pouco com o sumo de limão. Colocar num saco de pasteleiro de bico fino e decorar as bolachas a gosto. Deixar solidificar completamente e guardar em sacos bem fechados.
Um presente cheio de carinho, bem delicioso e que fica tão bonito nestas embalagens.
Lindas,um presente feito com todo o carinho!;)
ResponderEliminarUm presente em união com todo o amor, só assim faz sentido !!Obrigada por tudo
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