Simple Apple Tart

Today I bring you this very simple and delicious Apple Tart suggestion, a recipe that my grandmother learned during her years in Switzerland and that we still enjoy so much. Easy and perfect for Autumn, with that aroma of cinnamon, cooked apples and affection, sharing, the warmth of the oven and simple meals, that fill our souls. 





Recipe

1 circular puff pastry sheet
6 medium apples
2 eggs
3 tbsp of yellow sugar
1 tsp of powdered cinnamon

1. Preheat oven to 220ºC.
2. Unroll the puff pastry and place it in the tart pan.
3. Choose 6 apples of similar size, not too big and cut them in half. Remove the stone and slice each half, keeping the slices together. Here you can also finely slice the apples and arrange the overlapping slices, it is very tasty too.
4. Mix two eggs with cinnamon and coconut sugar. Pour over apples. If you like a sweeter version, sprinkle a little more coconut sugar.
5. Bake for about 20 to 30 minutes, until the apples are well browned and the puff pastry is crispy.
6. Remove onto a net and allow to cool slightly.

Simple, delicious and seasonal, hope you like it. 





Hoje trago uma sugestão bem simples e deliciosa Tarte de Maça, uma receita que a minha avó aprendeu nos seus anos na Suíça e que ainda hoje continuamos a fazer. Fácil e bem Outonal, alimenta aqueles sentimentos aconchegantes que residem em todos nós. Vale a pena experimentar. 

Receita:
1 embalagem de massa folhada circular
6 maçãs médias 
2 ovos
3 colheres (sopa) de açucar amarelo
1 colher (chá) de canela em pó

1. Pré-aquecer o forno a 220ºC. 
2. Desenrolar a massa folhada e colocar a na tarteira.
3. Escolher 6 maçãs de tamanho similar, não muito grandes e cortar ao meio. Retirar o caroço e fatiar cada metade, mantendo as fatias unidas. Aqui também podem fatiar finamente as maçãs e dispor as fatias sobrepostas, fica muito saboroso também. 
4. Misturar dois ovos com a canela e o açúcar de coco. Verter por cima das maçãs. Caso gostem de uma versão mais docinha, polvilhar mais um pouco de açucar de coco. 
5. Levar ao forno durante cerca de 20 a 30 minutos, até as maças ficarem bem douradas e a massa folhada crocante.
6. Retirar para cima de uma rede e deixar arrefecer ligeiramente.


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