Pumpkins and squashes, unique shapes and textures, so characteristic of Autumn, full of nutritional benefits, delicious recipes, easy to grow and beautiful to photograph. And this is where we start.
Episode #1 Why do I shoot dark and moody images? Because I love the way bold shadows and bright highlights relate, creating a more intense contrast that easily evokes emotions, and for me this is the magic, the feelings and memories that food photography awakens in each of us.
1. A single light source, such as a small window, or blocking the light from a large window with boards or curtains.
2. Move the food away from the light source a little to create richer, more intense shadows.
3. Objects we lose between the light source and the subject create more interest, but shadow and light play.
4. Directing the light towards our subject, in this case I blocked the light at the back and front, creating a line of light directed towards the subject.
In
this #howtogrowcookshoot Pumpkins, I will share different suggestions
for the various meals of everyday life: breakfast, lunch, afternoon
snack
and dinner. Stay with
me,
because if, like me, you like to combine pumpkin with other flavors
and textures, and feel that warmth, you are in the right
place!!
Episode #2: Vegan Pumpkin and Honey Pancakes, so delicious, with a creamy texture, oatmeal and a very autumnal touch.
Recipe:
½ cup wholemeal flour
½ cup oatmeal
⅔ cup pure pumpkin
½ cup vegetable milk
1 Tbsp linseed + 2 Tbsp water (wait 20min)
1 tsp honey
1 tsp
backing powder.
Method:
1. Grind all the ingredients (consistency is very creamy).
2. Heat a non-stick skillet over medium heat and place 3 Tbsp of batter per pancake. When the edges are golden, turn with a spatula and cook for a few more seconds.
3. Serve these Pumpkin Pancaques with lots of honey, because they are delicious like that!!
Episode #3 Roasted Pumpkin Soup with Sage and Pine Nuts
Abóboras, bolinas, manteiga, japonesa, formas e texturas únicas, tão características de Outono, cheias de benefícios nutricionais, receitas deliciosas, fáceis de cultivar e lindas de fotografar. E é mesmo por aqui que começamos.
Episódio#1 Porquê é que fotografo num estilo mais escuro? Porque eu adoro o modo como as sombras fortes e a luz se relacionam, criando um ambiente mais intenso, que facilmente evoca emoções, e para mim a magia é esta, os sentimentos e e memórias que a fotografia de comida desperta em cada um de nós.
1. Uma única fonte de luz, como uma janela pequena, ou bloquear a luz de uma janela grande com placas ou cortinas.
2. Afastar um pouco a comida da fonte de luz para criar sombras mais ricas e intensas.
3. Objetos colocados entre a fonte de luz e o sujeito criam mais interesse, mas jogo de sombras e luz.
4. Direcionar a luz para o nosso sujeito, neste caso, bloqueei a luz na traseira e na frente, criando uma linha de luz direcionada para o sujeito.
Episodio #2: Panquecas de Abobora e Mel Veganas, são mesmo deliciosas, com uma textura similar a uma queijada, com aveia e com um toque bem outonal.
½ chav farinha integral
½ chav aveia
⅔ chav puré abobora
½ chav leite vegetal
1 c sopa linhaça+2 c sopa água (aguardar 20min)
1 c chá mel
1 c café fermento
Método:
1. Triturar todos os ingredientes até obter uma consistência bem cremosa.
2. Aquecer uma frigideira antiaderente em lume médio e colocar 3 colheres de massa por panqueca. Quando as bordas dourarem, virar com uma espátula e cozinhar mais uns segundos.
3. Servir com muito mel, porque estas panquecas ficam deliciosas assim !!
Episódio #3 Sopa de Abóboa Assada com Salva e Pinhões
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