These vegan sourdough pumpkin cinnamon rolls are really fluffy, by adding pumpkin to the dough we avoid excess fat and sugar.
Ingredients
Dough:
3 cups flour, 1 cup wholemeal flour, ½ cup vegetable milk, 2 tbsp sourdough, ¼ cup yellow sugar, 1 cup roasted pumpkin puree, 1 tbs salt, 1 tbs cinnamon.
Filling:
½ cup of pumpkin puree
2 tbsp yellow sugar
1 tbsp cinnamon
Method
Mix all the ingredients, wait 20 min (autolysis), knead the bread for 8 min, rest for at least 3 hrs or overnight. Remove the air, wait 10min, and form a rectangle, spread pumpkin puree, sprinkle yellow sugar and cinnamon. Roll and cut into 14 slices, place in a round mold, leave to rise for 2-3 hours. Brush with milk and place in a pre-heated oven at 180°C for 30min until golden brown.
Take your time, pull a chair and enjoy these beautiful Autumn days.
Rolinhos de Abóbora e Canela Veganos
O prometido é devido, e estes rolinhos ficam mesmo fofinhos, ao adicionar abobora na massa evitamos a gordura a excesso e também permite diminuir a quantidade de açúcar, utilizo o fermento natural, pela sua simplicidade, sabor e características digestivas.
Ingredientes
Massa:
3 chav farinha,
1 chav farinha integral
½ chav leite vegetal
2 c sopa fermento natural
¼ chav açúcar amarelo
1 chav puré de abobora assada
1 c chá sal
1 c chá canela.
Recheio:
½ chav puré de abobora
2 c sopa açúcar amarelo
1 c sopa canela
Preparação:
Misturar todos os ingredientes, esperar 20min (autólise), amassar 8min, descansar 3 hrs ou durante a noite. Remover o ar, esperar 10min e formar um retângulo, espalhar o puré de abobora, polvilhar o açúcar amarelo e a canela. Enrolar e cortar em 14 fatias. Colocar numa forma redonda, deixar levedar 3hrs. Pincelar com leite e colocar no forno pre aquecido a 180°C for 30min até estarem dourados.
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