BEETROOT BROWNIES WITH CANDIED BEETROOT LEAVES

Brownies de Beterraba com Folhas Doces de Beterraba



There is a magic in these BEETROOT AND BLACK CHOCOLATE BROWNIES that is difficult to explain, perhaps a combination of several aspects that I like so much, texture, flavor and nature of the ingredients. For a healthier version and able to eat as a daily snack , no added fat, wholegrain, tastes like chocolate, with a soft and moist dough. Even for those who do not like beetroots, it is very approved. These great little pleasures are worth living, and if they also contribute to a healthier life, why not try it?

(scroll down to english version)

Brownies de Beterraba com Folhas Doces de Beterraba

(Textura fofa e macia / Sem gordura adicionada/ Verdadeiro sabor a chocolate)


3 ovos

100 g açúcar amarelo

500 g beterraba assada

1 colher de sopa de mel

200 g chocolate 85% cacau

150 g farinha integral

25 g cacau em pó

1 colher de chá bicarbonato de sódio

1 colher de chá de canela

1 colher de chá de café

½ colher de chá de noz moscada

1 pitada de sal

 

Preparação:

1. Bater os ovos e o açúcar até obter duas vezes o tamanho.

2. Adicionar a beterraba assada, o mel e bater apenas o suficiente para envolver.

3. Adicionar o chocolate derretido.

4. Noutra taça misturar as farinhas mais as especiarias, o sal e o bicarbonato.

5. Cuidadosamente adicionar os líquidos nas farinhas, e transferir para uma forma untada de 27 cm x 20 cm.

6. Cozinhar em forno previamente aquecido a 180°C por 20 minutos, deixar arrefecer na forma. Servir com as folhas doces de beterraba.

Legumes em bolos? Porque não experimentar, é uma surpresa muito agradável.

BEETROOT BROWNIES WITH CANDIED BEETROOT LEAVES

(Soft and fluffy texture / No added fat / True chocolate flavor)


3 eggs

100 g yellow sugar

500 g roasted beetroots

1 tablespoon of honey

200 g chocolate 85% cocoa

150 g wholemeal flour

25 g cocoa powder

1 teaspoon baking soda

1 teaspoon cinnamon

1 teaspoon of coffee

½ teaspoon of nutmeg

1 pinch of salt

 

Method:

1. Beat the eggs and sugar until twice the size.

2. Add the roasted beetroots, honey and mix all together.

3. Add the melted chocolate.

4. In another bowl, mix the flours plus spices, salt and bicarbonate.

5. Carefully add the liquids to the flours, and transfer to a 27cm x 20cm greased pan.

6. Cook in an oven previously heated to 180°C for 20 minutes, leave to cool in the pan. Serve with sweet beet leaves.

Vegetables in cakes? Why not try it, it's a very pleasant surprise.









2 comentários:

  1. Concordo plenamente, ser surpreendida por combinações menos prováveis e que resultam tão bem..vale a pena experimentar o desconhecido!!Estes brownies são já um favorite aqui em casa!!

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    1. Pois são :)) nada como integrar mais vegetais aqui em casa, assim como novas combinações, a integração é boa e só nos faz bem !
      Muito obrigada

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